Mágikus állatok és birizgálásuk

Mialatt vadul tanultam,végre kiderült,hogy nem pletyka már többé,tényleg Edvárd kapta meg Newt Scamander(magyar neve Göthe Salamander)szerepét a mágikus állatok és megbögyörészésük címú filmben.

Ezek szerint fogyni kezdett a Harry Potter filmekből szerényen becsordogált pénzecske,így újra meg kell tojatni az arany tojást tojó Harry Potter varázslatos világát.

A filmnek nincs regényalapja,pedig a keresési ajánlatok alapján már többen is rá kerestek a neten.Viszont Rowling ír hozzá forgatókönyvet.Sebaj,nem kell itten búnak ereszteni a fejeket,ha nagy siker lesz,lehet,hogy megírja regényben is.Hiszen a dupla haszon az igazi haszon.

Íme,eltelt 4 év,és beharangozták az első,Harry Potter sikerét meglovagló újabb varázslós  filmet.Már számos pletyka keringett arról,hogy lesz valamilyen HP film,vagy a rajongók agyaltak azon,hogy milyennek kellene lennie.Legyen egy előzményfilm?Dumbledore ifjúkora?(Dumbledorral kapcsolatban még a lehetséges színész-jelöltet is mutogatták.)Harry,Ron és Hermione térjenek vissza?Vagy inkább az ő gyerekeikről szóljon?

De most már vége a találgatásoknak,itt lesz az új varázslós film,a legkevésbé várt karakter életéről.

Scamander ugyanis,ha jól emlékszem,nem szerepel fizikálisan a HP-filmekben,csak utalás szintjén,illetve ő írta azt a kis könyvecskét,amiből a Roxfortos diákok tanultak a mágikus lényekről,és aminek kacifántos címére már nem emlékszem pontosan.A könyvet a Kviddics évszázadaival egyetemben,kis füzetként ki is adták,nekem is megvolt/megvan.

Őszintén szólva,nem akartam több HP-s varázslatos filmet nézni,amikor utoljára megpróbáltam megnézni az utolsó részt,akkor a vetkőzős jelenet után ki is kapcsoltam,számomra ezen kívül nem akadt mondanivalója.HP-re már fiatalabb koromban berágtam,mert lényegében egy dögunalmas detektívsztori,ahol minden pozitív karakter gyenge,unalmas,kispolgári és hétköznapi.A vége felé már csak Voldemort volt az,akit értékelhetőnek tartottam,mint karaktert.

Erre mit tesznek a Warner Brothers-nál?Eddie Redmayne-t teszik meg Newt Scamandernek.

Ezt a filmet csakis miatta fogom megnézni,nem a HP-s nosztalgia miatt.

Egyébként a legviccesebb infó az volt,hogy egyesek tudni vélték:Eddie alakítja Harry Pottert.

Sajnos aggodalomra ad okot,hogy ezt a filmet is ugyanaz rendezi majd,mint az utolsó 4-5 HP-filmet.Ajjaj.

A történet hol máshol fog játszódni,mint New Yorkban.Hiszen a világ mágikus lényeinek 99%-a bizonyítottan ott él.De ha mást nem is,Scamander Hupikék Törpikéket biztos fog találni.Esetleg Lokit,de nem tudom,hogy ő mennyire számít mágikus lénynek.Egy ufó-invázió biztos lesz.Akkor már legyenek a Wachowskik a rendezők,majd ők lefilmezik romantikusan Chicago után New Yorkot is,Eddie-t pedig már úgyis ismerik.Ezután már biztos fogyasztható lenne számomra is a film,mármint ha Eddie mint Scamander hajkurászná az élieneket New Yorkban a Wachowskik rendezésében.Igaz,ekkor az emberiség 99%-a számára befogadhatatlan lenne az alkotás.

Azt is olvastam,hogy már annyira biztosak a sikerben,hogy már trilógiát terveznek belőle.Mindegy,Edvárdot bármeddig szívesen elnézegetem.

A filmet 2016 novemberére ígérik.

Remélem,nem lesz túl gyermeteg,mint a HP-filmek.Hátha fölfogták már,hogy a reménybeli közönség,akik annak idején mindezt végignézte,már nem gyerekekből és kiskamaszokból áll.Vagy fene tudja,kiknek szánják ezt.Eddie-ből kiindulva a nézősereg gerincét 20-as,30-as éveikben járó nők fogják kitenni.Meztelenkedés,szex biztos nem lesz benne.

Az nagyon tetszik,hogy az írásomhoz fölhasznált rajongói plakáthoz Balem Abrasaxot használták föl.Végül is,Balemnek nagy tapasztalata van a mágikus lények terén,hiszen otthonában sárkányokat tart.