Újabb üzenet a múltból

Megint kaptam üzenetet a múltból.Ezúttal egy 3-4 évvel ezelőtti ismeretségem nyúlt utánam látszólag váratlanul.Azért csak látszólag,mert voltak azért jelek.

Szóval réges-régen még mikor új volt a telek,a helyi falunapon megismertem egy fiút.Épp a vörös korszakomat éltem Nagy Szerelmem miatti bánatomban,így kapóra jött,hogy vörös hajú.De nem terveztem vele tartósan.Túl fiatal volt és annyira nem is volt egy bombasztikus fickó.

Ismerősök lettünk Arckönyvön.Még pár db randink is lett,mikor lent voltam ott.A randik a falu főterén lévő kis szupermarket melletti limbusban zajlottak.Ő nagyon akarta volna,de én nem.Főleg nem a dzsindzsásban.Gusztustalan volt,és ami még rosszabb,erőszakos alaptermészetű is.Gyorsan fölszámoltam vele a kapcsolatomat,pedig még szerelmes verset is írt nekem(tudott szélsőségesen érzelgős is lenni)vagy csak átküldött egy valahol meglátott költeményt.

Egy darabig még ismerősök maradtunk,majd ő egyszer csak eltűnt.Nem is hiányzott.

Aztán ki tudja már mikor,bejelölt ismerősnek.Ekkor és ebből tudtam meg,hogy már régen nem vagyunk azok.Majd úgy 4-5 hetente küldözgetett nekem ezt-azt.Animált üzeneteket,integetést,ilyeneket,úgy durván az elmúlt egy évben.Figyelmen kívül hagytam,nem akartam tőle semmit.

Aztán idén szeptemberben bekeményített.Elkezdett szöveges üzenetekkel bombázni.Ekkor már megnéztem a profilját.

Kiderült,hogy valamikor letörölhette magát,így szűnt meg az ismerettségünk.Aztán új profilt készített magának.Új profil,új élet.Mindennek oka az volt,hogy közben megvilágosodott(?) és belelépett az egyik népszerű szektába,vagy elnézést,felőlem lehet az már rendesen bejegyzett,államilag elismert egyház is.Sőt,fölfokozott ostromának oka az volt,hogy időközben Budapestre költözött.Először azt hittem,hogy családilag költöztek,de nem.A szekta akadémiájának hallgatója lett és az iskola kollégiumában él itt.Megnéztem az intézményt,szinte kizárólag teológiát oktatnak.Aha,szóval ez valamilyen prédikátorképző.Ó,még lesz belőle egyszer Valaki ott.

Már rögtön az elején tudtam,hogy na így nekem végképp nem kell.Még egy hagyományos egyház hívével is nehezen lennék meg,hát még egy ilyen speciális esettel.

Nem tudtam meg,hogy mit akart tőlem,de nem is akartam.

Ekkor már másodpercenként küldte az üzeneteket.Bár lehet,hogy a droidja írta azokat.Egyszer véletlenül nem írt,mert éjszakás műszakban dolgozott,ezért alig győzött bocsánatot kérni.Fölösleges volt.

Ilyeneket írt:

"Nagyon szeretnék veled beszélgetni!Ugye te is?Kíváncsi vagyok a véleményedre!Ugye te is szeretnél beszélgetni?Ugye?"

Még fotót is küldött magáról.Nem,nem olyan ocsmány képet,amit most divatos,hanem egy portrét az arcáról.

Semmiből sem értett.Egyszer válaszoltam neki,és nagyon intelligensen megírtam,hogy hagyjon békén.Erre ő?

Továbbra is lökte az üzeneteket,sőt még jobban belelkesült.Még azt is elképesztő sikerként könyvelte el,ha megnéztem az üzenetét.Igen,megnéztem,hogy kiüssem az új üzenetek közül és ne ragadjon be örökre.

A végén annyira elegem lett,hogy letiltottam.Baromi Laci után ő lett a második 1 hónapon belül,akit letiltottam ott,másodikként 8 vagy 9 éves Arckönyvös tevékenységem során.

A természetét ismerve biztos olyan dühös lett,hogy mérgében kidobta az utcára a becsukott ablakon át azt az eszközt,amiről kommunikált velem.Szerintem örökre,mélységesen csalódott bennem,és azonnal dugába dőlt az az idealizált kép rólam,amit éveken át dédelgetett magában.

Szerencsére se ő,se Baromi Laci nem próbálkoztak újra nálam kamu vagy új profilokkal.Jogos volt az ilyentől való félelmem,mert egyszer még 22 éves korom körül egy fiú sokkal durvábban zaklatott.Társkeresőn ismertem meg.Ő is ilyen bokros fiú volt.Amikor azt mondtam neki,hogy nem,elkezdett zaklatni telefonon,e-mailen és arckönyvön is,teljesen lebénítva ezeket.Képtelen voltam üzem alá helyezni a telefonomat,mert azonnal ő hívott.A másik két helyen meg azonnal záporoztak az üzenetek,ha beléptem.És ő még egy kamu társkeresős profilt is csinált,egy modellfiú fotóival.A kamu profilt könnyű fölismerni,pláne ha nem profi a készítője, egy olyan illető, aki megtévesztésre,csalásra szakosodott.A kamu profilon gyanúsan kevés a fotó a profiltulajról,sokszor csak egy kép van.Ha sok a kép,akkor látszódik,hogy innen-onnan lettek összelopkodva,nem egy személy van rajta vagy béna fotóbolttól bűzlenek.Gyanús továbbá,ha túl kevés ismerőse van vagy ha egyáltalán nincs ismerőse,vagy ha az ismerősei kizárólag mindenkit visszajelölő celebek és politikusok.A túl friss adatlap is gyanús.