Szuper vámpírbébi

Végre megnéztem az összes Alkonyat részt, jobb később, mint soha.Már az összes részt láttam,de a Hajnalhasadás első része valahogy mindig kimaradt.De most már helyreállt a bioritmusom.

Ez az a bizonyos esküvős-bébis epizód.Őszintén szólva szerintem ez a legviccesebb rész.

A szereplők újra hozták a megszokott formájukat:nagy nyögések,sóhajok,nyeldeklések teszik ki a színészi repertoárt,bár szerintem ezt másképpen nem is lehetett volna eljátszani.

Továbbá most sem értettem meg,hogy mit ettek Edvárdon.Az egész gyerek egy nagy nulla,és itt most különösen szánalmasan viselkedett a terhességi mizéria alatt.Jó,mondjuk mit is várnánk egy 100 valahány éves tinédzser vámpírtól.De míg a többiek próbáltak valamit tenni Belláért,addig ő végig a sarokban lapított.

Ez a szex-védekezés-családtervezés dolog elég homályos volt számomra.Elvileg egy vámpír nem képes szexelni,így gyereket nemzeni se,mert ahhoz ugye vér kellene. Edvárd és Bella úgy ugrottak fejest a szexbe,hogy egy pillanatig se hezitáltak semmin.Védekezzünk-e vagy se?Akarunk-e gyereket vagy se, vagy ha igen, mennyit?Mi van???Amúgy pozitívum,hogy a szex után gyerekük lesz,mert a legtöbb filmben,még a régi korokban játszódóakban is össze-vissza szexelnek,következmények nélkül.Igen,még a kosztümös filmekbe is belecsempészi a modern ember a mai, steril,csak örömszerzésre irányuló szexet.Mert hát a 16.századi királyné fűvel-fával megcsalja a királyt,de hoppá,még véletlenül se lesz várandós.Persze léteztek magzatelhajtási praktikák és meddő nők,férfiak is,de ami képtelenség,az képtelenség is marad.Alapvetően,én úgy olvastam róla,hogy az Alkonyat azt akarta propagálni a kislányoknak,hogy a női lét egyetlen értelme a korai,szűzen való férjhezmenetel és gyermekáldás,majd ásó,kapa,nagyharang 50-60 évvel később.Mindez szép,még mindig jobb,mint az ostoba feminista propaganda a női önmegvalósításról.

Edvárd elvileg egy álompasi és egy szexisten,de nekem nem ez jött le.Igazából én kedvelem a magas,vékony,feminin vonású,áttetsző és hulla fehér bőrű férfiakat,de itt valahogy érdekes módon nem működött a kémia.

Egyébként elgondolkoztam azon,hogy Edvárdot akár Eddie is játszhatta volna annak idején.Mert végül is,típusilag miben különbözik Pattinson-tól?Angol,sápatag fehér bőrű,barna hajú,magas,vékony mindkettő.Hát igen,talán ha ő lett volna Edvárd,akkor biztos hú de klassz csúcs szuper film lett volna az Alkonyat!

Ugye Edvárd szuper,és a bébi is az.Ellenáll az abortusznak,eltöri az anyja csontjait,iszonyú gyorsan növekszik és telepátiával kommunikál.

A terhesség és a szülés bemutatása gondolom jó reklámot csinált a lányoknak mindezek való életben való átélésére.Bár lehet,hogy valaki ezt élvezné.

Mert bezzeg az élien pasi különb,az élien szex is az,és kihordani az szuper élien pasid szuper élien gyerekét igazi leányálom.

A legröhejesebb az,amikor Jacob beleszeret az újszülöttbe.Remek pedofil-propaganda.Ó,a 18 éves Jacob beleszeretett Bella csecsemőjébe!De hisz ez pedofília!Á,nem,csak ilyen vérfarkas dolog...

Bellát remekül lerongyolták a terhesség alatt,tiszta ijesztően nézett ki,mint a halál öreganyja,a maszkmester/sminkes/fodrász/mittudoménki igazán jó munkát végzett.Ha a színészi alakításokból nem is,de ebből lehetett sejteni az átalakulás drámai voltát.

Olvastam valahol,hogy Bellának inkább Jacob-ot kellett volna választania.Végül is,sokkal problémamentesebb lett volna az élete.Csak semmi magassarkú cipő meg kisestélyi,Jacob-nak jó lett volna Bella szöszmösz mackóruhában és kitaposott tornacipőben is,ahogy mindig.Flancos brazil nászúton se kellett volna feszengeni,elég lett volna csak kimenni a ház háta mögé,az erdőbe kempingezni.

A nászéjszaka is nagyon vicces volt. Edvárd olyan vadállat az ágyban,hogy letör egy darabot a farostlemez ágytámlából és szétszakít pár kispárnát.