Misztikus szerelem

 

Már megemlítették itt nekem a blogon,hogy nem csodálják,hogy a barátom féltékeny Uraharára.Ami itt folyik...

Most egy elhallgatott témáról,a "misztikus szerelemről"(jobb kifelyezés nincs rá) szeretnék írni.

Végül is én is ennek vagyok az áldozata.

A misztikus szerelem két történelmi korban élte fénykorát:a középkorban(ez alatt a középkori Európát értem),és napjainkban.

A jelenség lényege az,hogy az alany nem létező,kitalált,esetleg már régen meghalt személy iránt érez szerelmet.Ez a szerelmi érzés semmiben sem külömbözik az élő,valódi személyek iránt érzett szerelemtől.

A középkori kialakulása pofonegyszerű volt:a szerzeteseket és az apácákat már sokszor kisgyerekkorukban berakták a kolostorba.A gyerekekből idővel egészséges fiatal férfiak és nők lettek,akikben minden tiltás dacára előbb-utóbb jelentkezett a fajfentartási ösztön,a szerelmi partner iránti vágyakozás.

Volt,aki ez elöl önsanyargatásba,önéheztetésbe menekült.Az éhező,legyengült,beteg test nem követel szexet.

De voltak,akik nem vállalták az aszkétizmust.Akik nem voltak elég bátrak ehhez.A szerelmi téren bevállalósabb kolostorlakóknak többféle megoldás kínálkozott:szerzetes létesíthetett kapcsolatot szerzetessel és apácával is,esetleg külsős személlyel.Az apácák is választhattak szerzetest,másik apácát,vagy külsőst.Sok film foglalkozott ezzel a témával,pl:a Rózsa Neve,ahol az ifjú ferences szerzetes,Adso egészen közelről megismerkedett egy jobbágylánnyal a gazdasági melléképületben.Egy másik filmben,amit láttam(sajnos a címére már nem emlékszem)egy reneszánsz kori,itáliai nemesi család anyagi okok miatt zárdába dugott lánya kezdett ki egy nemesemberrel,aki rendszeresen meglátogatta őt a kolostorban.A legmaradandóbb rész számomra a kriptában,egy szarkofágon zajló szerelmi jelenet volt.Az apácának kislánya is született,akit elvettek tőle,őt meg bebörtönözték(befalazták egy lukba).A pasija egy,ettől független gyilkosság áldozata lett.

Az esetek többségében a szerzetesek voltak azok,akik 3D-ben is megvalósították vágyaikat.

Az apácákat azért jobban kielégítette a képzeletbeli szerelem.A dolog kezdődött azzal,hogy elkezdték hírdetni:az apácák Krisztus jegyesei.Innen már csak egy ugrás volt a:miért is ne lehetnénk Jézusba szerelmesek? gondolat.Szép számmal maradtak fent leírások apácák Jézussal kapcsolatos,néhol nyíltan szexuális töltetű képzelgéseiről.

Apáca-álmok,amikben Jézus férfiként megjelenik,és arra szólítja föl az apácát,hogy viselkedjen vele úgy,mintha ő az apáca hites férje lenne.A legmorbidabb eset számomra az volt,amikor egy apáca azt állította:bemászott a halott Krisztus mellé a koporsóba,és csókolgatni kezdte(mármint a halott Jézust).Nekrofília mindörökké...

A témáról a Rubicon történelmi folyóirat internetes oldalán bővebben és részletesebben is lehet olvasni(név,cím,telefon,stb:)

Szegény apácáknak tehát ott volt Jézus,mint vigasz.

Misztikus szerelembe bonyolódott szerzetesről csak egyről olvastam.Szent Bernátnak(az előnevére sajnos nem emlékszem) ima közben Szűz Mária megmutatta a mellét,és tejet spriccelt a szent szájába.Ez a jelenet elég híres.Nekem mondjuk már kicsit sokkos sztori.Ehhez hasonlót japán pornóképeken láttam,ahol a nők tejet spriccelnek a férfi szájába,fejére.

Most ugorjunk át napjainkba.

Mostanság az efféle szerelmeket a mai,modern,akarva-akaratlanul kialakuló életforma csikarja ki.Sok fiatal él magányosan,pár,és esetleg baráti társaság nélkül.Sehova se járnak az iskolán kívül,idejük nagy részét a számítógép elött töltik kis szobáikban.A szerelem az ő életükbe is elérkezik,mondjuk,egy anime-karakter képében.(A sztáros-celebes szerelmet hagyjuk,az más tészta.)

Van,aki ezt nagyon komolyan veszi,sőt össze is házasodik anime-szerelmével.Kizárólag férfiak.A kapcsolattartást és a 3D-élményt a fancuccipar speciális,hosszúkás párnákkal próbálja kielégíteni.Ezekkel jól lehet házasodni,vagy körhintázni a vidámparkban.

Magyar nyelven nem sokat foglalkoznak a témával.Tudomásom sincs arról,itthon mennyi embert érint ez a jelenség,és azt se,hogy melyik nemből kerül ki a több "áldozat".

Én csak magamat ismerem:)Na jó,ott van/volt régi oszttársam,Naruttóné is,akinek nem kell más pasi,csak Narutó,mert ő olyan szexi.Kijelentette,hogy ő örökké Narutóval fog élni.

Nálam a jelenség először 3 éves koromban ütötte fel a felyét,amikor is halálosan beleszerettem a Mumin című anime egyik szereplőjébe,Vándorba(Snufkin).Folyton róla fantáziáltam(kisgyerekhez "nem illő" dolgokat).Kiskorom legégetőbb kérdése az volt,hogy vajon milyen Vándor ruha nélkül?

Aztán levették a Mumint a műsorról,és a tünetek 15 évig lappangtak.Teljesen normálisnak tűntem.De aztán elkezdtem Bleach-et nézni,és megláttam benne Urahara Kisukét(akit kiskori anime-szerelmemről,Snufkin-Vándorról mintáztak),és azonnal leszállt a rózsaszín köd.Szerelemre utaló jeleket kezdtem mutatni:heves szívdobogás,elhomályosult tekintet,elgyengült lábak,pillangók a gyomorban,felhevülés és miegyebek.Akkor lettem Bleach-függő.

Hogy mi lehet a jó ebben?

Az anime szerelmünk általában tökéletes.Izmos test,nagy mellek,helyes arc,szép haj,és a belső tulajdonságokat nem is említettük.Anime szerelmünk,olyan,amilyennek megtervezték,vagy amilyennek továbbfantáziáljuk.Sose veszekszik,kiabál velünk.Sose lázadozik,duzzog.Sose beszél vissza.Nincs önálló véleménye.Mindig korlátlan szabadidőt tud ránk szánni,mindig rendelkezésre áll.Nem kell megválogatnunk a szavainkat felé.Bármikor megcsalhatjuk.Sose haragszik.Nincsenek elvárásai felénk.Nem akar megváltoztatni,stb.És mindig jól néz ki.

Én elméletileg nem szorulnék erre.Most tartok a második kapcsolatomnál,a jelenlegi már több,mint fél éve tart.Viszonylag jól kijövök barátommal,bár eléggé kocka szokott lenni.Nem kedveli a fantáziálgatást és az animét.Utálja,ha animét nézek.Mindig ezen veszekszünk.

Uraharát ki nem állhatja."Odaadtad neki a lelkedet."szokta mondani.Ő a legfőbb vetélytársa.Már számtalanszor elmondta nekem,hogy hogyan végezne Kisukéval.Egyszer túl messzire ment,túl részletesen adta elő a megkínzását és megölését,hogy elsírtam magam.Tudom,ő legszívesebben áthajtana rajta egy vonattal.

A szerelemről nem lehet tenni,vagy van,vagy nincs.

Végül is milyen pasi lenne Urahara(ha élne)?

Mivel túl részletesen nincs bemutatva a jelleme és a szokásai,így csak következtetni lehet.Nagy valószínűséggel konzervatív nézeteket valló férfi.Lehetett őt látni egyszer is porronggyal a kezében,takarítás közben?Nem.Mivel konzervatív és lusta(gondoljunk csak a tiszti szobájára),így hadilábon áll a házimunkával.Mindent Tessai és a gyerekek végeznek helyette.Ha odakerülne állandó jelleggel egy nő,akkor viszont már lehet,hogy Tessai se végezne házimunkát,és mindent arra az egy nőre löknének.Tehát Urahara nem rohanna segíteni a feleségének.Nem ő vinné ágyba a reggelit,az biztos.Inkább ő várná el,hogy ágyba vigyék neki.Mivel szinte mindig vezető beosztásban volt,így hozzászokott a parancsoláshoz.Urahara nem veti meg a dirigálást,és elvárja,hogy engedelmeskedjenek neki.Minden bizonnyal a feleségének is parancsolgatna folyamatosan.Munkája szerint boltvezető és tulajdonos,ráadásul a munkahelye egyben az otthona is,így nem lenne nehéz a főnök stílust hazavinnie a családjára.

De ez csak egy elképzelés.Lehetne ő másmilyen is,ez a viselkedés lehetne felvett póz is.Munkahelyén ő a parancsolgató főnök,de otthon ő  az,akinek inkább a párja dirigál.Otthon kenyérre lehet kenni.