Vitrinben nevelt gyermek

Egyik nap jót derültem egy szerencsétlen kis család kálváriáján.Elmentek megnézni valamelyik most trendi rajzfilmet moziban.

A dráma ott kezdődött,amikor a nem megfelelő filmreklám-blokkot kezdték nyomni.A szülők természetesen gyerekfilm-előzeteseket akartak.

A mozi dolgozói(merthogy elmentek hőbörögni a személyzethez)a forgalmazót okolták,szerintük ő állítja össze az előzeteseket,és hogy melyik film előtt mi menjen.Végül mégiscsak egy gyermekdedebb előzetes kezdett el peregni.

De addigra már a gyerekek teljesen "kikészültek".

Vajon milyen borzalmakat láthattak?

Az előzetesben többek között a Thor2,a Red2 és egy híres forma 1-es autóversenyzőről szóló film szerepelt.A szülők siráma szerint a gyerekek ebben a pár percben karambolozó,égő autókat,több gyilkosságot és ó,borzalom,vízben enyelgő szerelmes párt láthattak.

Az egyik gyerek már az első képkockák után sírva mászott anyjára.

Igen,így járnak azok a gyerekek,akiket a vitrinben nevelnek a "felvilágosult" szülők.

Tudom,ez mostanában egyre nagyobb divat a "fiatal" szülők körében,hogy eltiltják a gyereküket az internettől,tévétől,és úgy általában a külvilágtól.A gyerek csak a szülők által gondosan megszűrt tartalmakhoz juthat hozzá.Ez tökéletesen működik 3 éves korig,amíg óvodába nem megy,utána már egyre nehezebb és nehezebb a gyerek leszigetelése.

Annál nincs is szebb,mikor a gyerek 18 évesen szembesül azzal,hogy vannak bűnözők,rossz emberek,meztelen emberek,trágár beszéd,autóbalesetek,háborúk,halál és egyéb szörnyűségek.

Az nem normális,hogy a gyereket egy vitrinben nevelik,ahol mesterségesen szabályozott hőmérséklet,páratartalom,légnyomás mellett,a szülő által összeválogatott-vágott,végtelenítőre állított bárgyú,bugyuta mozgóképi alkotásokat nézheti.

Én láttam ilyet,mázsás kivitelben.Egy pár száz hektoliteres vitrinben nézte a Hanna Montánát.