Szerintem hasonlítanak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezért az írásomért biztos sokan elküldenének melegebb éghajlatra,főleg a hardcore No Thanx rajongók,de hát Istenem,ez itt az én blogom,azt írok ide,amit akarok.

Az Olivéres képen szereplő lánytól előre is bocsánatot kérek,egyrészt,mert elvettem a képét,másrészt mert galád módon itt szerepeltetem.Bocs,nem értek a photoshophoz(vagy mihez).De hát annyira megtetszett rajta Olivér,hogy nem tudtam ellenállni.Meg egyébként is új Olivér kép-ínségben szenvedek.A netre alig kerülnek fel képek,újságban nem szerepel,koncertre pedig október óta nem tudtam elmenni.

Öröm látni,hogy Olivér egyre férfiasabb,nem is csoda,hiszen már 17 éves.Sokat változott az elmúlt 9 hónapban.És pozitív irányban.Hol van már az a kerek pofijú,babaarcú 14 éves kisfiú?Úgy tűnik,nagydarab,erős testalkatú,tagbaszakadt férfi lesz belőle.

A kép sokadszori nézegetésére olyan érzésem támadt,hogy ezt a frizurát és alakot már láttam valahol...Hát persze,Russel Crowe!Olivér a fenti képen eléggé hasonlít rá.Akár a fia is lehetne.Russel már van annyi idős,hogy akár Olivér,akár én is a gyereke lehetnék,ennek ellenére mégis két kisgyereke van,de hát jobb későn,mint soha.

Most tekintsünk el a borostától meg attól a pár évtizednyi korkülölömbségtől.

Meg attól,hogy Russel mostanság meghízott(ezért is fogta fogyókúrára Ridley Scott rendező,aki Robin Hood-ot akarja vele eljátszatni,és hát egy középkori hős nem lehet túlsúlyos).

Ha jobban megfigyelem,a két képen a hajviseletük,a hajuk színe,és az arcformájuk is hasonlít,meg még az alkatuk is.

Jó,lehet most azzal érvelni,hogy vannak embertípusok,meg másnak is lehet olyan feje,meg bla,bla,bla...

A dolog csak annyiban áll,hogy mindketten (legalábbis külsőleg)ugyanabba a férfitípusba tartoznak.Pont ami az én gyengém...

Tudnivaló ugyan,hogy Russel Crowe volt életem első nagy szerelme.Lehettem vagy 12 éves.Nagyon tetszett a Gladiátorban,és akkoriban minden hétvégén megnéztem a Gladiátort vagy 2-3 éven át.És minden hétvégén elsírtam egy csomag papírzsepit a filmen.

Persze,jópofa vagyok.Olyan férfi kell nekem,aki páncélban,álig felfegyverkezve rohangál,lóháton száguldozik,minden ellenséget lekaszabol,mindig győz,(ha mást nem,hát erkölcsi győzelmet arat),bátor,hősies és van egyfajta kisugárzása,sármja.Tehát számomra a tökéletes férfi Szekér Olivér,Maximus,Sárkányölő Szent György és Szent László király keveréke.

Jó,oké Russel Crowe nem Maximus,az csak egy szerep.De mégis hihető volt az alakítása.

A másik gyengém a gótikus,pontosabban trecento ifjú.A középkori Itáliában,az 1300-as években jelentek meg eme bizonyos karcsú,légies,sápadt,félhosszú hullámos hajú,már-már lányos ifjak.Akiknek jellegzetes "miniszoknyás" viselete van(olyan,mintha miniszoknyát hordanának).

Ha választhatnék,inkább mégis az archaikus hőstípust választanám hosszútávra.