Elméletem hivatalos megerősítést nyert

Hurrá,végre sikerült valami fordítóprogramot feltenni a gépemre.Így újra elmerülhettem az angol nyelven írt infók szaftos világában.

Rátaláltam Urahara Bleach Wiki-s adatlapjára.Meg kell hogy mondjam,több ott róla az infó,mint a magyar nyelvű oldalakon.

Itt találtam egy mondatot,ami végre "hivatalosan" is megerősíti az elméletemet.

Az egyéb rovatban találtam eme szívemnek kedves mondatot(angol eredeti következik).

"Kisuke Urahara was inspired by Snufkin,a character that appears in Tove Jansson's Moominvalley novels."-Bleach Wiki

Mert amikor először megláttam Kisukét,az első szó,ami eszembe jutott,az az volt,hogy:VÁNDOR(SNUFKIN).

Az én legkedvesebb anime-figurám,életem első nagy szerelme(kiskoromban).

Kalap,zöld ruha,hosszú kabát,sovány testalkat,kócos,félhosszú haj,titokzatos imidzs.Mintha csak Vándort jellemeznénk.Mert hát a vak is láthatja,hogy a két karakter mennyire hasonlít egymásra.Apróbb változtatások történtek ugyan(Tove Jansson jogutódja le is harapta volna Kubo Tite fejét,ha egy az egyben elmeri lopni a szereplőt),de a stílus és a kinézet alapvetően megmaradt.Még pipát is láttam itt-ott Urahara szájában.

Nyugodtan kimondhatjuk,hogy Urahara Kisuke Vándor japánosított verziója.

Mert hát tudni illik,hogy Japánban óriási kultusza van/volt(?) a Muminnak,ezen belül is a vitathatatlanul legnépszerűbbb szereplőnek,Vándornak.Japánba már igen korán eljutott a Mumin,és gyorsan kultusz teremtődött köré,amit a 3 anime sorozat(1969,1972,1990),1 mozifilm(1992),sok manga-kiadás és a töménytelen mennyiségű fancucc is bizonyít.A Finnair a Tokió-Helsinki között közlekedő járatokat pl. Mumin karakterekkel díszítette.Egy blogban pedig azt olvastam,hogy valaki írta,hogy látta és hallotta,hogy egy japán kisfiú így búcsúzott Finnországtól:"Viszontlátásra,Muminok hazája."

A témáról csak angol nyelven találtam dolgokat,több helyen is megemlítik,hogy Kubo Titét Snufkin ihlette Urahara megalkotásában.

Hál'Istennek nem vagyok egyedül ezzel az észrevételemmel.

Hogy nem vagyok az az őrült rajongó,aki mindenféle ködös dumával próbálja bebizonyítani,hogy pl a Dragon Ball alkotóit Móricz Zsigmond:Légy jó mindhalálig című regényének főhőse,Nyilas Misi ihlette Songoku létrehozásában.Persze a két szereplőnek köze nincs egymáshoz,de ő akkor is bebizonyítja,hogy igaza van.

Tudtommal magyar nyelven még nem foglalkoztak a témával.Persze,mert a magyarok többsége azt se tudja,eszik-e vagy megisszák azt a Snufkint.Pedig a korosztályomból sokan láthatták a Mumint,mert akkoriban még mindenki ugyanazt nézte a tévében.Egy mesematiné-blokk volt,az egyetlen csatornán,és kész.(90-es évek eleje-közepe 1993-95).