Bujkálás a temetőben

Nincs is jobb dolog annál,mint kimenni a temetőbe ilyenkor.Én nagyon szeretek kimenni a temetőbe.Kiskoromban anya gyakran kivitt oda(sírgondozás miatt). Így nekem a temető a mai napig egyet jelent a kikapcsolódással.Kimozdulás,szabad levegő,napfény,szép virágok...temető!

Azonban szüleim nem ilyen lelkesek,ők alig-alig akarnak kimenni a temetőbe.

Az elmúlt években egy érdekes népszokás harapózott el halottak napján.Senki se akar kimenni azon a bizonyos napon a temetőbe,azért,nehogy fölismerjék.Mindegy melyik nap,csak ne aznap.Az emberek elkezdtek rettegni attól,hogy a rokonok,ismerősök megismerik őket a temetőben,ezért sokan elkezdtek más napokon kijárni.Aminek az lett az eredménye,hogy akkor nem halottak napján,hanem azokon a más napokon fogják fölismerni egymást.

Javaslom mindenkinek,hogy tegyen a fejére egy kivájt, szem-száj-orr nyílásokkal jól ellátott trendi halogén tököt,és úgy menjen ki a temetőbe.Garantáltan fölismerhetetlen lesz.

Sajnos,még így is fölismert bennünket egy öregasszony,a nem tudom kinek a kicsodája.Még jó,hogy nem a Trollkeresztanyámba botlottunk.

Amúgy is,a szüleim menthetetlenül kezdenek megöregedni.Egyre többet beszélgetnek arról,hogy ki,mikor,mibe halt meg.Vagy mibe fog meghalni.Kinek milyen volt a temetése.

Nekünk már eggyel többen vannak a temetőben,mert idén áprilisban az apai öreganyám is meghalt,jórészt öregségi problémák miatt.Úgy járt,mint a néhai 14 éves skót juhászkutyánk."Állítsa föl!Tornáztassa!Akkor még fog mozogni egy kicsit!"Most őszintén,egy öregségben haldokló 14 éves kutyán és 85 éves öreg emberen mit tornáztat?Más meg meghal 50-60 évesen,tornáztatás ide vagy oda.Egyébként is,öreganyám soha életében nem tornázott és "egészségtelenül" táplálkozott.Mégis 85 évet élt.Igaz,ő még nem műanyagokon nőtt föl.

Tehát most már egyik nagyszülőm se él.Anyai nagyanyám elég korán,68 évesen halt meg,rá szinte nem is emlékszem,1997-ben halt meg,7 éves voltam.Az anyai nagyapám 19 éves koromban,2009-ben halt meg,87 év után.Az apai nagyapámra végképp nem emlékszem,mert ő 1990-ben halt meg,10 napos koromban.Engem még éppen látott.

Mellesleg megtudtam,hogy Eddie-nek még egy nagyszülője biztosan él:az anyai nagyanyja,aki skót,és már 94 éves.Ehhez képest Eddie szinte újszülött.Kisunoka.Rupertnek az egyszerűen csak Chris-ként emlegetett öregapja még mindig él,de gőzöm sincs,hány éves.A másik nagyapja valamikor a 2000-es években halt meg,ő volt a II. világháborús pilóta.

Ezek az elhalálozások többek között azt is jelentik,hogy már nem kell menni többet karácsonyozni sehová,mivel az utóbbi 15 évben már csak az öregeket látogattunk.