Vajon mire kellenek ezek az izmok?Gondolatok Eddie új filmjéről

Jó,most lehetne itt kötözködni,hogy hol vannak itt izmok,de igenis,Eddie most izmosabb,mint szokott lenni.Az előző vizes pólós képen jobban látszik.Most ugyanolyan,mint Balemként.

De fölmerül bennem a kérdés.Ezek az izmok meg mik?Minek?

Nekem szent meggyőződésem volt afelől,hogy Newt Scamander egy Hawking-féle törékeny termetű entellektüell lesz,aki vasággyal együtt fog nyomni 40 kilót.Erre fő itt van Eddie, önmagához képest kigyúrtan.

Miért?

A készítők mégsem bíznak a film(trilógia) sikerében,ezért aztán kigyúratták Eddie-t,hogyha a sztori nem is,de majd Eddie izmos teste megteszi a magáét.

Minden esetre az izmosodás okai lehetnek:

1. Meztelenkednie kell a filmben, esetleg szexjelenet is lesz.Ezt erősen kétlem,végül is Rowling írta a forgatókönyvet,és ő nem a könyveiben föllelhető fülledt erotikáról ismert.Kizártnak tartom hát ezt.Én lennék a legjobban lesokkolva,ha egy HP-stílusú varázslós filmben a szereplők ledobálnák a ruháikat és elkezdenének hancúrozni.

2. Kemény, fizikailag megerőltető akciójeleneteket kell végrehajtania,ehhez kell a jó erőnlét.

3. Valami olyan jelmezt fognak ráadni,ami csakis kizárólag tökéletes testen áll jól.Ezt is kétlem.Balem szerepéhez kellett a szálkásra gyúrt test,mert azok a szűk bőrcuccok tényleg csak jó alakon mutatnak jól,ha már van egy kis kitüremkedés vagy plöttyedés,akkor már rögtön kész a baj.

Mondjuk,lehet is aggódni.Sorra buknak meg a látványorientált kaszasiker-várományosok.A 2000-es években még lehet,hogy elég volt csak a látvány,de mára azért egy kicsit több kell.Elsősorban Rowling és a régi HP-filmek nimbuszára próbálnak alapozni.És ott van egy komplett,mára már felnőtté vált generáció,ami a HP-n nőtt föl,és akikben bíznak,hogy majd megnézik ezt a filmet is.De mi van,ha a hardcore fanok csalódnak?Azok,akik Harry,Ron és Hermione új kalandjai,vagy minimum az ő gyerekeik kalandjait szerették volna látni,és nem valami tök ismeretlen Newt Scamanderét.Mert igen,Newt tök ismeretlen.Mit tudunk erről az ürgéről?Egyszer régen élt meg magizoologus volt,meg megírt egy könyvet.Nem szerepelt konkrétan a filmekben és a könyvekben,és nincs masszív rajongótábora se.És mi lesz,ha a hardcore fanok közül sokan megsértődnek,és nem nézik meg,mert mást vártak?

Plusz parafaktor az,hogy a filmnek nincs regényalapja.Ha lenne neki,akkor az eladási adatokból már tudni lehetne,hogy nagyjából fogadtatásra számíthat a film.

A másik a színészek.Én Eddie-n és Colin Farrel-en kívül senkit se ismerek közülük,de biztos azért, mert egy barlangban élek.A filmet elvileg Eddie-nek kell tudnia eladnia,az ő arcának, az ő nevének.Eddie szinte még csak most kapaszkodott föl az ismertebb színészek közé.Azt nem tudom,hogy világviszonylatban mennyire ismert,de Magyarországon például nincs túl sok rajongója.Mindig pácban maradok a nyelviskolában,mert senki se tudja,ki a kedvenc színészem,csak néznek értetlenül.(Rupertet ha Ron Weasley-ként is,de szokták ismerni.)

Egy szó, mint száz,lehet félni.Alig ismert HP-univerzum szereplő,ismeretlen történet,rejtélyes színészek...

Nővérem nagyot nézett,mikor megtudta,hogy ez a film csak úgy lesz,nincs regényalapja...

Az izmokra visszatérve.Már látom is magam előtt,amint Eddie félmeztelenül,egy vad pegazus hátán szelve az ég hullámait megfigyeli a tűzokádó sárkányokat.Majd,a következő jelenetben szintén félmeztelenül megküzd egy kelta tündérmanóval.

"Megyek,megfigyelem az ogrékat,de előtte még levetem a felsőmet,hátha úgy kevésbé vesznek észre..."-mondta Newt.

Igen,ne aggódj,Newt,nem fogják észrevenni a gyöngyházfényben csillogó hófehér testedet a sűrű sötét négyszögletű kerek varázserdőben az ogrék.

Azért,ha eleget mutogatják benne Eddie-t,akkor szerintem jó kis film lesz.A Jupitert ott rontották el,hogy Eddie keveset szerepelhetett benne,és helyette Channing Tatumot mutogatták.