Gladiátor 2,avagy Maximus föltámad

Már hosszú évek óta terjengenek pletykák arról,hogy jaj,de jó volna folytatni Ridley Scott sikerfilmjét,a Gladiátort.Az idén is fölröppent a hír,hogy a rendezőt komolyabban is érdekelné a téma.

Mi?!De hát a főszereplő meghalt!

Semmi gond,Hollywoodban ez is orvosolható,ha rengeteg pénzről van szó.

És hogyan?

A Maximust alakító Russel Crowe még tizenvalahány éve megíratott egy forgatókönyvet Nick Cave-el,amiből egy "csodálatos" történet bontakozik ki.

A sztori szerint Maximus meghal és a túlvilágra kerül,ahol azt tapasztalja,hogy a római istenek haldokolnak,mert már egyre többenJézus Krisztus követői.Visszaküldik hát Maximust,hogy ölje meg Jézust.Igen,jól olvasták,Maximus ölje meg Jézust.Közben Maximus halhatatlanná válna,és a film utolsó 20 percében végigharcolná az összes jelentősebb háborút a középkortól Vietnámig.És plusz poén,hogy a végén kiderülne,Jézus valójában Maximus fia.

No comment.

Voltak próbálkozások,hogy a fekete gladiátor főszereplésével készüljön el a második rész,vagy mutassák be Maximus és Marcus Aurelius császár lányának,Lucillának a fiának az életét.Ez meg mi?Nem is volt közös gyerekük.Még csak nem is szexeltek,csak csókolóztak.Vagy Maximus ilyen úton is megtermékenyíti a nőket?Valamiről nem tudunk?Maximus titkon besegített Lucilla Lucius Verus-tól született fiának a megalkotásába?Maximusnak volt egy fia,de őt Commodus fekete páncélos verőemberei megölték a feleségével együtt.Így Jézus sem lehet Maximus fia.No mindegy,ez már kezd bonyolult lenni mint egy latin szappanoperában.

Ridley Scott jelenleg be van táblázva,Russel Crowe nem csinál semmit,legutoljára a Tom Cruise,a múmia című filmeposzban domborított.Jelenleg a megvvalósulás esélye elég kicsi.Ráadásul az USA-ban még mindig sok meggyőződéses,hívő keresztény él.Ott biztos elbukna egy ilyen sztorival.Russel is megváltozott egy kicsit,írják róla.Nem kicsit,nagyon.Már úgy néz ki,mint a saját öregapja.Már csak Maximus nagypapáját bírná eljátszani.Nem kellett volna ennyit várni,na.

Ha mindez megvalósulna,akkor az köszönő viszonyban sem lenne az eredetivel,inkább az Álomháborúra vagy a Titánok Harcára emlékeztetne.Akkor inkább nevezzék át...Ja,az nem jó,mert egy új márkanevet nehezebb bevezettetni a piacra...?

Ajjajj.Egyesek szerint,ha Maximus a túlvilágon megküzdene Bruce Lee-vel,akkor szívesen megnézné.Mások tanácsolják,hogy tegyenek bele egy-két megboldogult élient is,ha már Scott rendezné.

De ha már itt tartunk,valaki a kreatív hollywoodi producerek közül föltámaszthatná nekem a kedvenc csillogós élienemet,Balem Abrasaxot is,a Jupiter világában úgyis létezik az inkarnáció,sima ügy lenne csinálni egy második részt Balem fölemelkedése címmel.Inkább ez,mint egy elcseszett Gladiátor folytatás.

Nem,nem,soha!Hagyják békében nyugodni Maximust és ne gyalázzák meg egy,a Shrek negyedik(vagy ötödik?)részére hajazó folytatással!

Amúgy van Titanic 2 is.De tűkön ülve várom,hogy mikor lesz Rómeó és Júlia 2.

De az is jó lenne,ha Scorsese megalkotná a Némaság 2-t.Imádnám.Garrpe és Rodrigues atyák a túlvilágon vannak.Eltelik pár száz év,és Jézus haldokolni kezd az új "istenek"miatt.Visszaküldik hát az atyákat a földi síkra,ezúttal szuper hallhatatlan harcos papokként,hogy térítsék vissza az embereket a katolikus hitre,további embereket térítsenek meg és hogy végezzenek a hit ellenségeivel egy izgalmas apokaliptikus világban.Hát nem érdekfeszítő lenne?