A leggyönyörűbb Petőfi akit valaha láttam

Ezt még el sem meséltem.Március 15-én itthon punnyadtam.Egyszer csak úgy éreztem,hogy be kell kapcsolnom a tévét.Tisztára,mint az ufós eltérítéseknél,ahol a földönkívüliek telepatikusan megsúgják a földlakóknak,hogy menjenek ki szépen a szabadba,mert várja ott őket egy repülő csészealj.És ekkor a földlakók ellenállhatatlan vágyat éreznek arra,hogy kimenjenek.

Bekapcsoltam a tévét.Pár kattintás után belefutottam az állami ünnepség közvetítésébe a Nemzeti Múzeumnál.Nem szoktam ilyeneket nézni.Pár színész ugrált a lépcsőkön meg néminemű gyerekek kóvályogtak ott.De nem ez a lényeg.Hanem...

Hogy megpillantottam a leggyönyörűbb Petőfit,akit valaha életemben láttam.Csak pár villanás és egy-két szó volt az egész,és igazából azt se fogtam föl,hogy mit beszél vagy miről van szó,mert a Petőfit játszó fiatalember szépségétől az eszem megállt.

Ez aztán az ünnepi műsor!

De aztán sajnos eltűnt és hiába néztem végig az egész műsort,már nem jött elő többet.De aztán később bepótoltam a Youtube-on,többször is.

A további magyarázkodás helyett beszéljenek inkább a képek.

kepkivagas_1.PNG

kepkivagas_2.PNG

kepkivagas_6.PNG

Sajnos semmilyen kormányinfó nem volt arról,hogy kik léptek föl az ünnepségen.Erről bezzeg nem tájékoztattak a nemzeti konzultációban!Aztán gondolkoztam rajta,hogy honnan hozattatták a színészeket,és rögtön gondoltam,hogy biztos valami kormánybarát helyről.Tippeltem,és bejött.Ott azonnal megtaláltam.Jellemző rám,hogy a színészek közül csak Hobót és Törőcsik Marit ismertem föl...

Úristen,hol volt ő eddig?!Hol rejtegették?

Tudom,a színház falai között,de valami nem túl művészi egyetemi szakon is pazarolta a drága idejét.Sokat amúgy nem sikerült megtudnom róla.A színházban vannak/voltak komolyabb szerepei,a János vitézben is játszott,meg még Jézus is volt Cs-n tavaly.Megnéztem,hogy megy-e valami vele,de sajnos csak egy olyan darabra tudtam volna beférni,amiben csak egy kicsi,jelentéktelen szerepet játszik és azt is a leghátsó sorból "nézhettem" volna.Szerintem az idén tavasszal ez már nem jön össze.De majd ősszel...első sor közepe,de minimum az első 3 sor valamelyik széke,kerül,amibe kerül.

Vicces,hogy hosszú heteken át a cs. passió elkészültét bemutató könyv óriási ragacsposztere alatt buktam le a mélybe a mozgólépcsőn a Deák téren a metróban.Amin ő is látható volt.De annyira jelentéktelenek voltak az emberalakok azon a poszteren...de bezzeg a Cs. fölirat,az bezzeg hatalmas volt.Mert ezzel a Cs. névvel is sok mindent el lehet ám adni,egyfajta brand lett belőle.Biztos jó előadás volt,fönt van Youtube-on,látható benne kevés ruhában is,biztos megnézem majd.Jujjjjujjj,erről is csak ez jut eszembe...

Óédesistenem valaki adjon már neki valami film-vagy tévésorozat szerepet,lehetőleg főszerepet.Olyan gyönyörűszép,kár lenne érte,ha a színház falai között hervadna el.Írok a miniszterelnöknek,hogy tegyen meg filmügyi kormánybiztosnak,és rögvest intézkedek arról,hogy nemzeti filmsztárt faragjak belőle.Azonnal berendelek egy Egri Csillagok remake-t,egy János vitézt,egy Ember tragédiáját,egy Jézusos filmet,egy Petőfi életét meg még pár nemzeti-romantikus-kosztümös meg bármi egyéb kategóriájú filmet a főszereplésével.Aztán meg az ország a csőd szélére kerülne a filmügyi kormánybiztos kiskedvence miatt.Juj,jobban utálnának mint a stadionokat.

A viccet félretéve,az eddigi hazai filmekben látható szívtipró színészek nem igazán nyerték el a tetszésemet.Az 1990 előtti színészek addigra már megöregedtek,mire én nagyobbacska lettem.Aztán meg alig készültek filmek.Majd jött S.Buci,Csányi Sándor és most Angyalhajú Ervin(annyira egyszerű a családneve hogy nem tudom megjegyezni). A futottak még kategóriában Kamarás és Fenyő Ivánok.De ők vagy túl idősek voltak hozzám képest,vagy nem az eseteim.2017-ben ment egy sorozat,valami Oltári Izé.Csak egy részt láttam belőle,amit alfa állapotban nézetett velem végig anya.Hát,ott semelyik fiatal gyerek se volt ilyen gyönyörű,de még a főszereplő szépfiú se mint ő.

Jó,fölösleges lejáratnia magát ilyen ostobashowokban(szép új magyar szó) pályát váltani akaró pornósztárok és villalakók között rózsaszín tütüben sárban hemperegve banánt nyalogatva.Ugye vannak ilyen műsorok,ahol a föntebb említett embertípusok meg a családját eltartani kényszerülő agg baboskendős rocksztár csinál ilyeneket.Ez tuti országos ismertséget jelentene,de erre már túl sok tehetség van az országban.De tény,hogy országos(vagy külföldiek esetében világszintű)ismertséget a mai napig filmmel vagy sorozattal lehet elérni hiszen a tévéközvetítés vagy az internet több emberhez eljut.A filmeket,sorozatokat pedig bárhol,bárki megnézheti úgy általában.

De legalább megtudtam,hogy létezik.Van élet az Angyalhajú Ervinen is túl.

Egyébként Petőfi sose volt egy szép ember,de a nőknél más egyéb tulajdonságaival egész jól kompenzálta külső csúnyaságát.Sok helyen mutogatják az Orlai-Petrich-féle festményt,de az olyan,mint most a photoshop.Minő véletlen,hogy Szendrey Júlia mégsem dobta ki a fotóját.Szóval Petőfi sose volt szép,de hát az emberek szeretik idealizálni a hőseiket.Rákóczi Ferencről is a legszebb portréja égett be a köztudatba,pedig sok béna festmény készült róla.Ez a mostani Petőfi is ilyen idealizált.